“Een carrière in de mode, interieur, tapijt of textiel”


[rotatingtweets screen_name='watmaakjijervan' exclude_replies='TRUE' links_in_new_window='TRUE' no_show_count='TRUE' no_show_screen_name='TRUE' show_meta_screen_name=0 show_meta_via=0]

Werken in de textielbranche

De textielindustrie is onderdeel van de maakindustrie in Nederland en maakt deel uit van een groter internationaal geheel. Ontwikkelingen in de wereld zoals: demografische ontwikkeling; tekort aan tal van zaken (water, voedsel, olie en andere grondstoffen), klimaatverandering en technologische ontwikkelingen, hebben gevolgen voor de productie in Nederland. De textielbranche speelt continu in op deze belangrijke ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan medisch textiel of lichtgewicht textielcomposiet dat verwerkt wordt in vliegtuigen. Technisch textiel is een segment dat aan de vooravond staat van futuristische toepassingen. Zoals de smart textiles (intelligent textiel) met ingebedde elektronica. Een regelrechte uitdaging voor iedereen die wil werken binnen een geavanceerd specialisme. Ben jij ondernemend en creatief? Dan is de textielbranche echt iets voor jou! Kijk snel wat deze branche jou allemaal te bieden heeft.


Even laden..

Opleidingen in de textielbranche

 • Zwolle

  Cibap Vakschool voor Verbeelding

  De verschillende studierichtingen

  Ben jij nieuwsgierig, sta je open voor nieuwe dingen en heb je gevoel voor kleur en vormgeving en weet je alles van trends? Kies dan voor de opleiding textiel. Bij de opleiding textiel ontwerpen leer je alles over de toepassing van bijzondere materialen waaronder textiel ontwerpen.

 • Zeist

  Modint Academy

  De verschillende studierichtingen

  Modint Academy kan scholings-/opleidingsactiviteiten op maat voor bedrijven organiseren. Opleidingsadvies wordt omgezet in een concrete oplossing voor het bedrijf. Dat kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van een maatwerktraining, mbo-opleiding, een coachingstraject, hulp bij het maken van een (bedrijfs)opleidingsplan, begeleiden/uitvoeren van een evc/evp-traject of een workshop. Ook middels e-learning kan kennisontwikkeling en borging gedaan worden.

  Contact: Postbus 762
  3700 AT Zeist
  088-8100 925
 • Overijssel

  ROC Twente

  De verschillende studierichtingen
  1 2

  De ploegleider textiel is een middenkaderfunctionaris die verantwoordelijk is voor hetgeen zijn ploeg aan output levert. Zowel in kwalitatief als in kwanititatief opzicht. De opleiding kan zowel in een BOL als in een BBL variant plaatsvinden.

  Een operator textiel bedient textielmachines, stelt de machines in, af en om, controleert product en proces. Voert eenvoudig onderhoud en kleine reparaties uit.

  Als commercieel medewerker textiel (textielhandel) werk je in een textielbedrijf (productiebedrijf) of in de textielhandel (grootwinkelbedrijven, groothandel, inkoopcombinaties, agenturenhandel). Binnen zo’n bedrijf werk je op de afdeling verkoop. Als commercieel medewerker buitendienst werk je deels vanuit kantoor en daarnaast zul je veelal onderweg zijn naar of op bezoek bij klanten.

  De kwaliteitscontroleur textiel voert de algehele kwaliteitscontroles uit binnen een textielbedrijf. Hij/zij draagt mede zorg voor verbeteracties en beheert het kwaliteitszorgsysteem. Opleiding kan zowel in een BOL als in een BBL variant uitgevoerd worden.

 • Enschede

  Saxion

  De verschillende studierichtingen

  Aan de slag als buyer/inkoper bij je favoriete kledingmerk? Reizen voor je werk? Heb je oog voor mode & techniek? Product developer worden van een tof jeansmerk? Nieuwe technieken bedenken voor matrasbekleding? Of toch die nieuwe bedtextielcollectie ontwikkelen? Het kan allemaal bij Technische Commerciële Textielkunde!

  Bij hbo Fashion and Textile Technologies word je textielexpert (titel: Bachelor of Science), met oog voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Je leert alles over textiele materialen, innovatieve productiemethoden, samenstellen van een collectie, inkopen, verkopen en ondernemen.