“Een carrière in de mode, interieur, tapijt of textiel”


TMO’ers presenteren nieuwe fashion business concepten - TMO tmo.nl/nieuwe-fashion… via @TMOmanagement

About a year ago


Werken in de textielbranche

De textielindustrie is onderdeel van de maakindustrie in Nederland en maakt deel uit van een groter internationaal geheel. Ontwikkelingen in de wereld zoals: demografische ontwikkeling; tekort aan tal van zaken (water, voedsel, olie en andere grondstoffen), klimaatverandering en technologische ontwikkelingen, hebben gevolgen voor de productie in Nederland. De textielbranche speelt continu in op deze belangrijke ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan medisch textiel of lichtgewicht textielcomposiet dat verwerkt wordt in vliegtuigen. Technisch textiel is een segment dat aan de vooravond staat van futuristische toepassingen. Zoals de smart textiles (intelligent textiel) met ingebedde elektronica. Een regelrechte uitdaging voor iedereen die wil werken binnen een geavanceerd specialisme. Ben jij ondernemend en creatief? Dan is de textielbranche echt iets voor jou! Kijk snel wat deze branche jou allemaal te bieden heeft.


Even laden..

Beroepen in de textielbranche

 • Product- ontwikkelaar

  Ontwerpen, ontwikkelen en begeleiden van de collectie t.b.v. een specifieke productgroep zodanig dat de omzet- en margedoelstellingen kunnen worden gerealiseerd.

  Product- ontwikkelaar worden? Check deze opleidingen:

 • Ploegleider textiel

  Je werkt in ploegen. Je geeft leiding aan een ploeg operators en assistent-operators en je coördineert en controleert (jouw deel van) het productieproces. Je maakt een personeelsbezettingplan en een detailplanning voor je ploeg en stuurt je medewerkers aan. Je bereidt nieuwe productieorders voor en start de werkzaamheden voor de order op. Je bewaakt de kwaliteit van het proces, het product en de levertijden.

  Ploegleider textiel worden? Check deze opleidingen:

 • Operator nabewerking/ finish

  Nabewerken (nat en droog) van diverse kwaliteiten doek m.b.v. meerdere nabewerkingmachines, zodanig dat de eindproducten volgens gestelde normen t.a.v. kwaliteit en kwantiteit ter beschikking komen.

  Operator nabewerking/ finish worden? Check deze opleidingen:

 • Inkoper

  Als inkoper ben je verantwoordelijk voor het inkoopbeleid van een bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld bij je favoriete kledingmerk zijn. De inkoper bepaalt wat het bedrijf nodig heeft en zorgt dat de benodigde grondstoffen, die voldoen aan de gestelde specificaties, tijdig en tegen optimale condities beschikbaar zijn.

  Inkoper worden? Check deze opleidingen:

 • Kwaliteits- controleur textiel

  De kwaliteitscontroleur textiel voert de algehele kwaliteitscontroles uit binnen een textielbedrijf. Hij/zij draagt mede zorg voor verbeteracties en beheert het kwaliteitszorgsysteem. Opleiding kan zowel in een BOL als in een BBL variant uitgevoerd worden.

  Kwaliteits- controleur textiel worden? Check deze opleidingen:

 • Operator textiel

  Als operator textiel ben je een belangrijke schakel in de productie van tapijt- en textielproducten. Je voert nauwkeurig de instructies uit die je ontvangt van je leidinggevende. Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren verzamel je de juiste materialen en stelt de juiste machine en/of apparatuur in. Je brengt en houdt de apparatuur zoals weef-, spin-, scheer-, sterk-, brei-, tuft-, vlies-, verf-, druk- of veredelingsmachines in.

  Operator textiel worden? Check deze opleidingen: