“Een carrière in de mode, interieur, tapijt of textiel”


[rotatingtweets screen_name='watmaakjijervan' exclude_replies='TRUE' links_in_new_window='TRUE' no_show_count='TRUE' no_show_screen_name='TRUE' show_meta_screen_name=0 show_meta_via=0]

Werken in de tapijtbranche

Wist je dat Nederland de derde tapijtproducent ter wereld is? Jaarlijks wordt er in Nederland bijna 180 miljoen vierkante meter tapijt geproduceerd. Daarvan wordt ongeveer 85% geëxporteerd naar andere Europese landen. In de Nederlandse tapijtbranche zijn ongeveer 2500 mensen werkzaam. In ons land is dus veel tapijtkennis aanwezig op het gebied van innovatie en techniek, met bijbehorende beroepen. Van Kunstgras tot oplaadbaar tapijt, de tapijt branche kent veel verschillende eindproducten. De tapijtbranche is een grote, internationale branche met werkgelegenheid voor zowel mannen als vrouwen. Lijkt het jou wat om in deze interessante branche te werken? Kijk dan snel wat deze branche jou allemaal te bieden heeft.


Even laden..

Opleidingen in de tapijtbranche

 • Amsterdam/Rotterdam

  HMC mbo vakschool

  De verschillende studierichtingen

  Tijdens de opleiding Allround woningstoffeerder leer je alle specialistische legtechnieken van vloerbedekkingsoorten op vloeren en trappen en plaatsingstechnieken voor raambekleding en zonwering. Ook het opmeten van de ruimten en de hoeveelheid te gebruiken materialen is een onderdeel van de opleiding.

  Tijdens de opleiding Verkoopadviseur wonen leer je hoe je een goed verkoopgesprek voert zodat je klanten van een goed advies kan voorzien. Hiervoor krijg je uitgebreide productkennis en verkooptechnieken. Je leert ook hoe de voorraad in een winkel is opgebouwd, en hoe je die kunt controleren en beheren. Je onderhandelt met de klant en handelt aanvullende dienstverlening administratief af, stelt verkooporders op en handelt deze ook zelfstandig af.

 • Zeist

  Modint Academy

  De verschillende studierichtingen

  Modint Academy kan scholings-/opleidingsactiviteiten op maat voor bedrijven organiseren. Opleidingsadvies wordt omgezet in een concrete oplossing voor het bedrijf. Dat kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van een maatwerktraining, mbo-opleiding, een coachingstraject, hulp bij het maken van een (bedrijfs)opleidingsplan, begeleiden/uitvoeren van een evc/evp-traject of een workshop. Ook middels e-learning kan kennisontwikkeling en borging gedaan worden.

  Contact: Postbus 762
  3700 AT Zeist
  088-8100 925