“Een carrière in de mode, interieur, tapijt of textiel”


[rotatingtweets screen_name='watmaakjijervan' exclude_replies='TRUE' links_in_new_window='TRUE' no_show_count='TRUE' no_show_screen_name='TRUE' show_meta_screen_name=0 show_meta_via=0]

Werken in de tapijtbranche

Wist je dat Nederland de derde tapijtproducent ter wereld is? Jaarlijks wordt er in Nederland bijna 180 miljoen vierkante meter tapijt geproduceerd. Daarvan wordt ongeveer 85% geëxporteerd naar andere Europese landen. In de Nederlandse tapijtbranche zijn ongeveer 2500 mensen werkzaam. In ons land is dus veel tapijtkennis aanwezig op het gebied van innovatie en techniek, met bijbehorende beroepen. Van Kunstgras tot oplaadbaar tapijt, de tapijt branche kent veel verschillende eindproducten. De tapijtbranche is een grote, internationale branche met werkgelegenheid voor zowel mannen als vrouwen. Lijkt het jou wat om in deze interessante branche te werken? Kijk dan snel wat deze branche jou allemaal te bieden heeft.


Even laden..

Beroepen in de tapijtbranche

 • Operator tufting

  Tuften van tapijt in looppile, cutpile en patroon, overeenkomstig op productieopdracht vermelde kwaliteiten/kwantiteiten binnen de daarvoor gestelde productietijd. Foto's: Heuga

  Operator tufting worden? Check deze opleidingen:

 • Woning- stoffeerder

  Een woningstoffeerder is een specialist in het leggen van vloerbedekking en het plaatsen van raambekleding. Zowel in woningen als in andere gebouwen. Een woningstoffeerder kan in alle mogelijke ruimten, van eenvoudige rechthoekige kamers tot kamers met rondingen of een open trap, overweg met verschillende materialen zoals tapijt en gordijnen. Je neemt de maten van een ruimte zorgvuldig op voorafgaand aan een klus. Als expert ben jij het aanspreekpunt voor de klant.

  Woning- stoffeerder worden? Check deze opleidingen:

 • Specialist textiel

  Je bedient de machines en apparatuur (spinning, scheren, sterken, weven en keuren). Ook voer je naaiwerkzaamheden handmatig uit. Je past zelfstandig recepturen toe voor bijvoorbeeld verven of textielbehandeling. Naast je werkzaamheden geef je leiding en advies aan je team.

  Specialist textiel worden? Check deze opleidingen:

 • Allround operator coatingstraat

  Aanbrengen van een precoat- en/of foamrug onder getuft tapijt of vervaardigen van foam-ondertapijt, zodanig dat voldaan wordt aan de op de productieopdracht vermelde eisen m.b.t. kwaliteit en kwantiteit. Foto's: Heuga

  Allround operator coatingstraat worden? Check deze opleidingen:

 • Commercieel medewerker buitendienst

  Als commercieel medewerker buitendienst textiel ben je het visitekaartje van het bedrijf. Je bouwt en onderhoud relaties met klanten om verkoop in de toekomst veilig te stellen. Daarnaast houd je de gegevens van de relaties bij, zodat jij of jouw collega de verkoopactiviteiten kan afstemmen op de opgebouwde relaties. Verder werk je mee aan marketingactiviteiten voor het juiste portfolio, prijsstelling en public relations.

  Commercieel medewerker buitendienst worden? Check deze opleidingen:

 • Verkoop- specialist wonen

  Als verkoopspecialst wonen ben je werkzaam in de woninginrichtingbedrijven of specialistische woonwinkels. Je bent een expert op het gebied van het assortiment en adviseert de klant en verleent service. Je bent bedreven en je weet hoe je de klant kan beïnvloeden door presentatie en promotie. Je bent altijd op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in de branche.

  Verkoop- specialist wonen worden? Check deze opleidingen: