“Een carrière in de mode, interieur, tapijt of textiel”


[rotatingtweets screen_name='watmaakjijervan' exclude_replies='TRUE' links_in_new_window='TRUE' no_show_count='TRUE' no_show_screen_name='TRUE' show_meta_screen_name=0 show_meta_via=0]

Werken in de interieurbranche

Heel simpel gesteld houdt de interieurbranche zich bezig met de aankleding van gebouwen. Dat kan een woonhuis zijn, maar óók een ziekenhuis, school, kantoor of theater. In al die gebouwen bepalen uiteindelijk zaken als meubels, tapijt en woningtextiel de stijl en sfeer. Uitdagende jobs zijn er genoeg: van interieurontwerper tot het werken in een gordijnatelier. Woningtextiel heeft veel gezichten Allereerst gordijnen en vouwgordijnen in allerlei variaties. Maar denk ook aan bed- en badtextiel en bijvoorbeeld lampenkappen. Dat moet allemaal gemaakt worden door handige mensen, met gevoel voor textiel en/of techniek. Mensen die graag creatief bezig zijn en het leuk vinden om met hun handen te werken. Zo biedt bijvoorbeeld een gordijnatelier heel afwisselend werk en collega’s van alle leeftijden. Je bent een teamplayer, maar werkt veelal zelfstandig. De branche biedt kansen voor zowel vrouwen als mannen. Lijkt het jou wat om in deze veelzijdige branche aan de slag te gaan? Kijk dan snel naar de opleidingen en beroepen op deze website.


Even laden..

Beroepen in de interieurbranche

 • Medewerker gordijnatelier

  Je werkt in een atelier waarin interieurproducten zoals gordijnen, kussenslopen en bedspreien gemaakt, worden. De grootte van zo’n atelier kan heel erg verschillen. Je werkplek in het atelier is bijvoorbeeld aan een snij- of kniptafel, de pers- en strijkapparatuur en/of achter de naaimachine. Je maakt interieurtextiel en controleert of je jouw werk goed hebt gedaan. Ook controleer je de stof op kleuren weeffouten.

  Medewerker gordijnatelier worden? Check deze opleidingen:

 • Productstylist

  Als productstylist weet je alles over styling voor het presenteren van merken, producten en diensten. Je weet hoe je een product het beste kunt presenteren in een winkel zodat je de klant kunt beïnvloeden. Je kan gaan werken bij winkelbedrijven, warenhuizen of etaleerbureaus.

  Productstylist worden? Check deze opleidingen:

 • Colorist

  Maken van kleurstellingen t.b.v. (klant)collecties tapijt/doek, zodanig dat kleurstellingen tegemoet komen aan wensen van afdeling verkoop en/of klant en voldoen aan kosten- en productietechnische-eisen.

  Colorist worden? Check deze opleidingen:

 • Allround medewerker interieurtextiel

  Als allround medewerker interieurtextiel werk je in een atelier. Je maakt vooraf een planning om de werkzaamheden uit te voeren. Je deelt de werkzaamheden op in taken. Deze taken verdeel je over de werknemers. Je geeft instructie aan de basismedewerker interieurtextiel.

  Allround medewerker interieurtextiel worden? Check deze opleidingen:

 • Interieur vormgever

  Als binnenhuisarchitect werk je achter de tekentafel, maar je komt ook veel bij je klanten over de vloer. Verder bezoek je evenementen zoals bijvoorbeeld de woonbeurs om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en om ideeën op te doen.

  Interieur vormgever worden? Check deze opleidingen:

 • Interieur adviseur

  Als interieuradviseur ben je werkzaam in de woonbranche of in de projectinrichting. Je adviseert klanten die een interieurontwerp en –advies nodig hebben over de juiste kleuren, materialen en meubelen. Je maakt een ontwerp van de ruimte waarin de ideeën en wensen van de klant terugkomen. Daarnaast stel je een offerte op van materiaal- en arbeidskosten, verzorg je afspraken rondom de levering van de spullen en zie je erop toe dat het ontwerp goed wordt uitgevoerd.

  Interieur adviseur worden? Check deze opleidingen:

 • Interior designer

  Een Interior Designer houdt zich bezig met wonen, werken en leven binnenshuis. Hier hoort het interieur bij, maar het kan ook over het exterieur (terras en tuin) gaan. Je maakt ontwerpen voor opdrachtgevers en je geeft professioneel advies.

  Interior designer worden? Check deze opleidingen: